Potrebujete na to len:
* 2 smotany na šľahanie
* 2 neochutené nátierkové maslá (také ako bývajú tie paprikové alebo chrenové)
* piškóty (je jedno ktoré použijete, ale s dlhými je to viac nadýchanejšie a menej sa narobíte :D :D )
* 6 lyžičiek praškového cukru
* kávu
Ja som robila tentokrát s trochu väčšej dávky. dala som 2 a pol smotany aj masla aby mi vyšli 3 poschodia krému lebo som to chcela vyskúšať tentoraz farebnejšie :)
Smotany šľaháte až dokým nespravíte šľahačku, pridáte oba nátierkové maslá a cukor (v recete je síce 6 lyžíc ale ak chcete môžte dať aj menej aby to nebolo také sladké :) ja dávam 4)
Ja som robila tentokrát s trochu väčšej dávky. dala som 2 a pol smotany aj masla aby mi vyšli 3 poschodia krému lebo som to chcela vyskúšať tentoraz farebnejšie :)
Smotany šľaháte až dokým nespravíte šľahačku, pridáte oba nátierkové maslá a cukor (v recete je síce 6 lyžíc ale ak chcete môžte dať aj menej aby to nebolo také sladké :) ja dávam 4)
Medzitým si nalejeme kávu do taniera aby sa piškóty namáčali lepšie. Do tortovej formy ukladajte piškóty tak, aby bolo čo najmenej vidieť formu :) Navrchu ich ešte môžete TROCHU "pooblievať" kávou.
Na piškóty dáme krém, ktorý si rozdelíme na 2 časti (ja som musela na 3) . Rozotrieme ho a uhladíme. Navrch zasa poukladame v káve namočené piškóty.
Polovicu zo zvyšného krému som si oddelila do misky a prisípala kakao, až dokým to nebolo podla mojho oka fajn :D Tento hnedý krém som dala zasa na piškóty, rozorela a navrch poukalada piškóty :)
Nakoniec dáme zvyšok krému a vrchnú stranu uhladíme ...
... posypeme kakaom ...
...ozdobíme...
...a dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny. Ja ho vždy robím večer lebo keby som ho robila po obede, 3 hodiny by v tej chladničke nevydržal :D :D
Po 3 chodinách
Chutil NEUVERITEĽNE!! a to nepreháňam :D
určite ho niekedy vyskúšajte :)
Mňam!! Úplně jsem na něho dostala chuť, my také doma někdy děláme a je hned pryč :D
OdpovedaťOdstrániťMňaaaam, tak to by som si dala :-)
OdpovedaťOdstrániť