Záložky

streda 4. septembra 2013

Tea tree - čo to vlastne je ??

Ahojte :) Dnes som sa rozhodla, že Vám čo to napíšem o čajovníkovom oleji zvaného aj tea tree olej. Je to všeliek a dá sa použiť takmer na všetko. Určite by mal mať čestné miesto v každom domove. Ja mám tento svoj z Oriflamu a mám už druhý, míňa sa strašne pomaly ale jeho účinky sú silné aj v takých malých množstvách. Navyše ho asi pred polrokom vynovili a pridali k nemu aj rozmarín :). V klasickej cene stojí 9€ no keď je v akcii zoženiete ho aj za približne 5€, dá sa kúpiť samozrejme aj v lekárni ale tam neviem ako sa cenovo pohybuje (ak viete napíšte do komentára :) ... ) Takto by mal tento úžasný zázrak vyzerať.
zdroj



Najčastejšie sa tea tree používa pri problematickej pleti na hojenie akné, pomáha aj ako repelent alebo priamo na štípanec proti svrbeniu. Maminina kamarátka ho používa aj na zápal stretného ucha keďže pôsobí protizápalovo a neive si ho vynachváliť. Hojí herpesy, čistí drobné ranky - je antibakteriálny. Ak si dáte pár kvapiek do šampónu účinkuje na mastné vlasy, tiež sa používa proti lupinám, kvapka do ústnej vody a máte prevenciu proti aftám a zápalom ďasien. Môže sa používať aj pri naparovaní pri nádchach. Je dobrý na menšie popáleniny od ohňa či slnka, navyše lieči aj mikózy a plesne na nohách. Ak si do rozprašovača zmiešate pol deci vody s pár kvapkami tea tree slúži ako prevencia proti kliešťom funguje AJ NA PSY !! Pozor ale na mačkách to radšej neskúšajte keďže tie si srsť vylizujú či čo to robia, moho by im to ublížiť...
A určite má tých vlastností ešte veľa no na žiadne som už neprišla a žiadne som už ani nenašla ...





Ja ho používam najčastejšie na akné, jazvy a na drobné ranky. No a ozaj toto leto som ho použila aj ako repelent lebo tých komárov bolo nehorázne veľa. Inak ak sa bojíte že vás na rane bude štípať, môžete si ho zriediť s vodou ale nieje to až také strašné :). Má obsah 10ml a je na kvapátko, čo je trochu nepraktické hlavne ak máte malú ranku. Jeho vôňa je gáfrovitá a trocha v ňom cítim klasickú zalievaný bilinkový čaj :D divné nie ? Je priesvitnej, niekedy žltkastej farby a je redšej konzistencie.

Ohodnotila by som ho ako inak:

Stretli ste sa s ním už ? Používate tea tree aj na niečo iné čo tu spomenuté nebolo ??

2 komentáre:

  1. už som ho mala a minula som ho cely spokojnosť... teraz mam ten roztok na vyražky a tiež nemam ničproti:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento z Oriflame som mala veľmi veľmi dávno, je to skvelá vecička :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár. Teší ma, že vás moje články zaujali :)