Záložky

streda 31. júla 2013

Spotrebované

Ahojte :) dnes mám pre Vás mini recenzie na produkty, ktoré som spotrebovala v poslednej dobe. Ido o produkty pletovej starostlivosti ale aj starostlivosti o telo. Takže idem na to.

  1.  Ako prvý Vám predstavým Clearskin - Intenzívny krémový čistiaci gél s 2% kyselinou salicylovou z AVONu. Je to gél na problematickú pleť a objednávala som si ho v najhoršom období mojej pleti myslým že minulý rok v lete. Obsahuje 75ml, má bielu farbu a chladivú mentolovú vôňu. Na pleti jemne pení a po umytí ju chladí ešte dosť hodnú chvíľu. Kyselina salicylová je známa tým že pomáha liečiť akné a nedostatky pleti, na moje akné mi zabrala v pohode, ale musela som tento gél vždy striedať s niečím iným lebo mja pleť si rýchlo na niečo zvyká a potom už nereaguje. Tým pádom mi aj tak dlho vydržal a čiže som aj spokojná aj si ho ešte možno niekedy objednám (teraz mám pleť v celkom schopnom stave) ...

nedeľa 28. júla 2013

Vyhodnotenie Giveaway

Viem, meškám s tým presne 24 hodín :D ale skorej sa nedalo. Po dlhšok preberaní prehrabávaní sa cez vaše odpovede (A blogy - lebo som tvor zvedavý :D ) som sa konečne prepracovala cez všetkých 40 komentárov... Nakoniec som musela akože naslepo lebo som vybrať vážne nevedela ... Takže som si povedala v hlave číslo a pustila som sa o rátania :) Neviem prečo ma napadlo číslo 34, keby bolo komentárov viac určite dám 77 :D ale tentokrát to padlo na 34 a ja blahoželám Jasmine a posielam je mail :)



piatok 26. júla 2013

Na prechádze v lese :)

Ahojte :) Zajtra to už budú 2 týždne čo som sem nepridala žiadny článok. Viem :(. Ale keď je vonku tak pekne nedá sa sedieť pred počítačom, musela som pomáhať rodičom a hlavne robiť domáce práce, ale na blog som určite nezanevrela i keď teraz v lete to bude s mojím blogovaním o čosi biednejšie. A mimochodom sa ešte chystám (alebo plánujem) ísť na dovolenku tak to budú daľšie 2 týždne neprispievania ... ale Vy to nieako prežijete bezo mňa nie ? :) .. Za posledné 2 týždne sa v mojom živote nezmenilo takmer  nič. Akurát to, že som vyhrala v giveaway u Tesy novú riasenku z avonu MEGA effect :D ale to nieje žiadna zmena, mimochodom čakajte recenziu :) ... Neviem či som vám to už spomínala, ale chcela som si kúpiť (mala som v pláne kupiť si) zrkadlovku, ani nie tak kôli blogu, ale preto, že ma fotenie vždy bavilo. Akurát že do foťákov (a áut) som sa nikdy nerozumela. No prišiel ocinov bratranec, ktorého sny je fotograf a vysvetlil mi že zrkadlovka je zbytočne drahý špás, a že teraz je už aj obyčajné mydielko nabité funkciami tak isto ako už spomínaná zrkadlovka. To iba dnešná doba je taká že každý vlastní zrkadlovku a poriadne ani nevie čo s ňou. A v tedy mi to tak cvaklo, že mne je v podstate jedno aký foťáčik budem mať len nech to fotí KVALITNEJŠIE ako ten čo máme doma. Pretože fotoaparát ktorý nám teraz leží na poličke, odfotí fotku, podľa ktorej môžete po načítaní do notebooku vyšívať :D :D ... A ešte som dnes narazila na tuto fotku, tak len aby som tak neskončila :D
Niesi fotograf! Máš len predražený fotoaparát :D 

sobota 13. júla 2013

F&F kozmetika (časť tretia)

Ahojte, tentokrát sa už naposledy hlásim s článkom s kozmetikou F&F a to s podkladovými bázami, neodolala som obom i keď ich budem používať asi doživotne :D Ešte vo februári som si kúpila na narodeniny "mini" darček a to pár produktov od F&F, recenzie na ne nájdete TU a TU. A konečne som sa dostala aj k posledným dvom produktom na zrecenzovanie a to galaxy shine a galaxy glow. 

Galaxy shine
Po Galaxy shine som siahla ako po prvom z týchto dvoch báz, pretože sa mi zdalo že to bude lepšia voľba na mastnú pleť. Stál okolo 2-3€ už neviem. Je v čiernej plastovej tubičke s obsahom 30ml s pumpičkou na presné dávkovanie, jeden pump roztriete zhruba na celú tvár- ale tak som ho použila iba raz. Je krémovej konzistencie a po roztretí má jemne ružový shimer. Velmi ľahko som rozotiera a vstrebáva sa tiež rýchlo. Póry sú stále viditeľné ale už nie tak, ako boli. A keďže je to báza skôr na rozjasnenie odporúčam ju používať s menej krycím make upom. Zatial som ju síce použila len pár krát ale aj tak môžem povedať že je fajn. Ja si ju dávam len na tie partie, ktoré chcem rozžiariť a nie na celú tvár. 

Moje hodnotenie:


Galaxy glow
Galaxy glow som si zobrala už len zo zvedavosti, ale neľutujem. Keby som si ho nevzala nevedela by som o čo som prišla. Obsahuje 11ml, je v sklenenom kelímku s čiernym vrchnákom a celkovo vyzerá celkom elegantne. Hustotou sa dá prirovnať možno ku korektoru alebo hustejšiemu telovému maslu. Prstom stačí jemne ďobnúť a máte toho na palci až až. Po roztretí má zlatý shimer s nádychom do ružova, póry zamaskuje viac ako vyššie spomínaný Shine a aj jemné vrásky okolo očí zamaskuje viditeľnejšie, no nevstrebáva sa  tak ľakho leb je hutnejšej konzistencie. Túto bázu používam častejšie a to som si ju pôvodne nechcela ani kúpiť. Jednoducho mi vyhovuje viac.


Moje hodnotenie: 

Máte skúsenosti s týmito bázami ? Používate podkladovky ? Akú používate práve teraz ? 

pondelok 8. júla 2013

Miss sporty - očné tiene quattro

Ahojte :) znova sa hlásim po pár dňovej pauze, tentokrát to bude recenzia na tiene na oči od miss sporty.
Miss sporty ako značku registrujem už pekne dlho, ešte pred tým ako boli essence, catrice a všetky tie ter "nové" drogérkové značky. Predtým bola kvalita produktov dosť biedna ... myslím že som mala nie akú tú špirálu, púder a tiene a bolo to naozaj dosť zlé, všetci na túto značku len frflali. Ale doba sa posunula a oni svoje produkty vynovili. A niektoré naozaj stoja za vyskúšanie, zatiaľ mám iba pár ale určite si časom od tejto značky ešte niečo kúpim.
Ani neviem ako ale asi pred rokom v lete som sa dostala k stojanu miss sporty a zaujali ma tiene, popravde nezaujali ma ale potrebovala som niečo malé a spratné ale hlavne jemne hnedé. Našla som tieto 403 Brown eyes, za 2 € to bola celkom fajn ponuka a tak som ich zobrala, veď aj tak za to nič nedám. Po prvom vyskúšaní som ich už ale z ruky nepustila. Je to malá škatulka z priehľadného plastu veľkosťou asi 3x5 cm. 4 tiene vo vnútri sú očíslované a stredne pigmentované (jemne béžový, bronzový, taupe a hnedý) Tieto tiene sú hodvábne jemné, nezaliezajú do záhybov, jednoducho sa aplikujú a TU na ich stránke píšu že majú minerálne zloženie. No čo viac si môže žena priať :D. Inak na očiach mi vydržia celý deň bez väčšej ujmy. Obsahujú malí aplikátor, ktorým jednoducho ale precízne tieň nanesiete tam, kde chcete a ako ho chcete. Na zadnej strane je malinký návod ja som sa tiež maľovala na fotkách zhruba podľa neho. Avšak najčastejšie použijem len najsvetlejší tieň a ten pod ním. Inak ten prvý je vhodný aj pod obočie. K tomuto líčeniu som pridala aj linku a riasenku aby to trochu osviežilo.


Ani nie mesiac na to som si kúpila jedny odvážnejšie s názvom 401 Blue eyes. Obsahuje 2 strieborné tiene námornícky modrý a čierny (ktorý je po nanesení sivý). Inak oba som na oči dávala rovnako a to: najsvetlejší do vnútorného kútika a do prvej 3tiny oka, druhý do druhej tretiny oka, tretím tieňom som oko dokončila a spravila aj "dymový efekt" ponad viečko a najtmavčím som si prešla popod dolné riasy a takisto aj popri horných jemnú líniu. K tomuto líčeniu som použila len riasenku, keďže by som sa takto nalíčila cez deň, na večer by som si vonkajšie kútiky ešte viac vytieňovala čiernou a pridala aj linku :)


Určite si plánujem kúpiť aj ďalšie farby, konktétne mám vyhliadnuté dve. A to odtieň 404 ktorý je zelený a 407 so žltým tieňom :)

Moje hodnotenie: 

Používate kozmetiku Miss sporty ?? Ste spokojné ?? Boli ste spokojné aj s výrobkami doby minulej ??

streda 3. júla 2013

essence - limitka Guerilla gardening + recenzia

Ahojte :) dnes som tu s takou menšou recenziou na výrobky značky essence a to konkrétne z limitky guerilla gardening. Ako ste si už iste stihli všimnúť, táto limitka (ktorá je nás už pekne dlho) obsahuje: 3 očné tiene, 2 špirály na obočie, 2 lesky na pery, 2 lícenky, 4 laky na nechty, 2 efektové púdre na nechty, štetec a gumičky.

Ja som tentokrát neodolala len práškom na nechty aj keď aj tie gumičky vyzerali zaujímavo.. Ale zdržala som sa, u nás doma mám gumičiek namraky ale keď dáku treba všetky zmiznú :D ... Prášky, ako môžte vidieť, boli len v dvoch farbách, ak by ich bolo viacej hrabnem asi po inej ako po ružovej, nie som totiž jej fanúšik (ak aj mám doma niečo ružové, buď to mali len v takej farbe, a ja som to proste musela kupiť :D alebo som danú vec dostala :/ ). Zelený "prášok" má názov 01 I´m the moss a ružový bol nazvaný 02 Mission flower. Preto som napísala "prášok" lebo ono to v podstate prášok ani nieje, sú to také tenké vlákienka ako bol od essence púder na predĺženie mihalníc, myslím že to bolo k Twilightovej limitke, asi. Mimochodom keby ste ten puder mali doma dá sa zmiešať s timito farbami a vznikne jemnejšia. Laky som použila staré, ružový som doma nenašla tak som sa snažila aspon niečo podobné nájsť, ako najvhodnejší kandidát sa mi zdal starý lak od essence (číslo doplním) Better late than never, ktorý tiahne skôr do červena ale bol asi jediný normálny a zelený mám bezmenný z číňana.

Tieto púdre by sa mali sypať na nechty až na druhú vrstvu ale nič nepokazíte tým ak ho dáte aj na prvú, aj tak, keby lak nebol dostatočne krycí, zakryje to ten prach. Sype sa to na ešte nezaschnutý lak v pomerne väčšej vrstve a nechá sa chvíľku zaschnúť. Po takej minútke sa to opatrne oprašuje jemným štetcom tak aby sa neporušila vrstva laku (pokiaľ ešte nieje zaschnutá).

Táto vec má len jednu nevýhodu, a to že sa nemôže prelakovať vrchným lakom, a teda to ani nevydrží obzvlášť dlho na nechtoch. Keď som si to robila na svoje nechty, prášok mi vydržal maximálne 1,5 dňa a aj to už nechty vyzerali strašne opadane. A to som nerobila nič také strašné len normálne domáce práce. Inak je ten efekt pekný, páči sa mi nosiť na nechtoch koberčeky, ale rozhodne sa mi nechce každý deň sa s tým prplať.

Moje hodnotenie:



pondelok 1. júla 2013

DIY - Oprava rozbitej lícenky, tieňa a púdru

Ahojte :) dnes už po druhý krát sa ozývam a to tentokrát s D.I.Y. ktoré si môžete spraviť (ale pochybujem že ešte existuje niekto kto to nevyskúšal, alebo to aspoň nevidel).

Jediné čo potrebujete je Alpa, servítok a ťažítko. A ešte niečo na miešanie ja som použila lyžičku. A samozrejme nesmie chýbať niečo rozbité. Ja som mala tú lícenku rozbitú asi 3 roky a nikdy som sa nevedela dokopať k tomu aby som ju znormalizovala :D Tieň na oči mi padol len nedávno a o tom púdry som tu písala  v predchádzajúcom článku :D


Do najemno pretlačeného tieňa/ lícenky nalejeme kúsok alpy, miešame a prilievame alpu až dokým hmota nieje ani hustá ani riedka. Potom ju uhladíme priložíme na to servítok a na chvíľku pritlačíme aby sme "odsali" zvyšnú alpu. Na ďalších dvoch sa mi to však nepodarilo keďže som priliala alpy trochu viac. Ale keď dáte aj viac alpy nevadí, potom to nemusíte uhládzať keďže ten povrch sa vyrovná sám. A nezabudnite že sa to má nechať aspoň 24 hodín nechať schnúť.


To je všetko asi .. Viem, o oprave očných tieňov tu bolo toľko popísané že to musí byť už asi na každom blogu ale keby som aj ja o tomto nenapísala asi by som si to do smrti vyčítala :D :D

A teraz schválne... kto to ešte neskúšal ??